(DE) Kijkje in de keuken door de Koopman

von Bernard Pul

De ambulante handel is het afgelopen jaar twee nieuwe bedrijven rijker. Koos van Bemmel en Bernard Pul zijn de ‘trotse eigenaren’ van Dutch Trailer Compagnie (DTC) en Johan Lameris is dit jaar gestart met Retrailer. Lameris, die het tweetal kent, zag met de start van DTC kansen en beide bedrijven zijn gevestigd op bedrijventerrein Strijkviertelpark in De Meern, nabij Utrecht.

 

Weinig is te gek voor ons

Koosweb

Koos heeft in de afgelopen jaren aan veel ambulante handelaren al een tweedehands verkoopwagen verkocht. “Veel marktondernemers hebben weinig tijd over en zijn blij als men goed en snel wordt geholpen”, vertelt Koos. Juist om die reden namen en nemen steeds meer ondernemers contact op met Koos.

Dit kan beter en efficiënter dacht Koos. Hoe? Dat wist hij niet. Hij staat zelf op de markt met kaas en dan blijft er weinig tijd over voor andere dingen. Begin dit jaar kwam hij Bernard tegen en samen zagen ze het zitten om een bedrijf in verkoopwagens te starten. Samen zetten ze zich voor de volle 100% in voor Dutch Trailer Compagnie (DTC).

 

Elke wagen is uniek en naar de wensen van de ondernemer aangepast.

 

Retrailer wordt gerund door Johan Lameris. Hij is opgeleid in de techniek en hij heeft vele jaren ervaring opgedaan bij een erkende verkoopwagenbouwer. Johan kent alle ins en outs van een  verkoopwagen en is techneut in hart en nieren. In mei 2015 werd zijn bedrijf ‘Retrailer’ een feit.

 

Bernardweb

  Wat doen Retrailer en Dutch Trailer Compagnie?

 Dutch Trailer Compagnie is een occasioncentrum dat is gespecialiseerd in de inkoop, verkoop en  verhuur van verkoopwagens en aanverwante producten voor de ambulante handel. Een  verkoopwagen gaat vele jaren mee en daarom is het een geschikt product om tweedehands te kopen  vindt het tweetal. Bernard en Koos hebben ondertussen meerdere modellen op voorraad. “Voor  startende ondernemers en voor marktondernemers die geen nieuwe verkoopwagen willen aanschaffen is een tweedehands  wagen een prima oplossing”, vertelt Bernard.

 Naast inkoop, verkoop en verhuur kan DTC ook worden ingeschakeld voor het samenbrengen van  vraag en aanbod. Zij noemen dit consignatieverkoop. Het hele verkoopproces wordt door hen  gedaan. “Hierdoor is de klant helemaal ontzorgd.” Retrailer verzorgt alle technische zaken die te maken hebben met verkoopwagens. Johan: “Een verkoopwagen is een prachtig product. Ik vind het een uitdaging om wagens te voorzien van een professionele uitstraling die bijdraagt aan een goede verkoop. Er is veel mogelijk met kleuren en vormgeving.” Aandacht voor de technische kant is minstens zo belangrijk. Het is van belang dat het onderstel en de remmen van een verkoopwagen goed zijn en er veilig mee kan worden gereden. Johan zegt: “Naast de veiligheid op de weg moet je apparatuur natuurlijk goed werken, makkelijk zat. Anders is de lol er gauw vanaf.” Retrailer adviseert daarom om van tijd tot tijd preventief onderhoud uit te voeren.

 

Waarom samenwerken?

Johanweb

Met een verkoopwagen moet worden gewerkt en geld worden verdiend. Iedere ondernemer heeft zijn eigen werkwijze en manieren en daarom is elke wagen uniek en naar de wensen van de ondernemer. Na de aanschaf van een tweedehands verkoopwagen willen klanten hier vaak nog enkele aanpassingen aan gedaan hebben. De meeste werkzaamheden worden uitgevoerd door Retrailer. Koos: “Doordat Retailer bij ons in hetzelfde pand is gevestigd, zijn de lijntjes kort. Hierdoor kunnen wij de klant meer gemak aanbieden.” “Verkoopwagens blijven bestaan en in de foodsector neemt de vraag zelfs toe. De economie van Nederland trekt weer aan dus mensen zullen meer gaan besteden. Hierdoor zal ook de vraag naar tweedehands verkoopwagens en het restylen en onderhouden van huidige wagens toenemen. Naast de markt in Nederland ligt er ook een grote markt bij onze buurlanden waarop wij ons willen focussen.”


Er is veel mogelijk met kleuren en vormgeving.

Vers bereid, ambacht, smakelijk en bijzonder eten verkopen uit een automobiel met keuken is een trend die is komen overwaaien vanuit Amerika. Nostalgische busjes worden opgeknapt en omgebouwd, zodat ze gebruikt kunnen worden voor de verkoop van Street food. Deze trend blijft nog wel even aan vermoedden de jonge ondernemers en Retrailer heeft ondertussen meerdere busjes voorzien van een verkoopluik. Retrailer en DTC: “Weinig is te gek voor ons en wij gaan uitdagingen niet uit de weg. Wij helpen u naar beter.” 

Bron: Kuijper, S. november 2015. Dutch Trailer Compagnie.  De Koopman. Jaargang 96

web